Wij zijn Jong & Geliefd

Wij zetten ons in voor kinderen die opgroeien met een ouder in detentie.

Onze visie

Stichting Jong & Geliefd is een christelijke
non-profitorganisatie die zich inzet voor kinderen met een ouder in detentie. Deze kinderen hebben een verhaal waarover ze in veel gevallen niet kunnen of willen praten.

Wij willen deze kinderen een fijne plek bieden waar ze de vrijheid ervaren om hun verhaal te delen, maar vooral herkenning kunnen vinden bij leeftijdsgenootjes. 

Ons project

Deze plek willen wij bieden tijdens onze Avonturendagen. Tijdens dit dagen kunnen de kinderen er even tussenuit en zullen ze een dag vol spannende avonturen beleven. Naast sport en spel is er ruimte voor gesprek en persoonlijke ontwikkeling in workshops.

Door een ontspannen sfeer te creëren waarin aandacht is voor ieder kind, hopen we dat de deelnemers zich thuis voelen bij ons. We hopen dat de kinderen de vrijheid ervaren om helemaal zichzelf te zijn tijdens onze activiteiten, dat ze weten dat er ruimte is voor hun verhaal en dat niemand hen daarom anders gaat zien.

Onze financiën

Omdat we de Avonturendagen voor ieder kind toegankelijk willen maken, bieden we deze gratis aan. Daarom ontvangt Jong & Geliefd geld voor activiteiten uit fondsen en donaties en bestaat het team volledig uit vrijwilligers.

We zijn een Algemeen Nut Beoogde Instelling. Dit betekent dat donateurs hun gift kunnen aftrekken van de belasting.

Ons verhaal

Wist je dat het idee voor de Avonturendagen uit Duitsland komt?

Onze voorzitter Tabea was jarenlang vrijwilliger op zomerkampen voor kinderen met een gedetineerde ouder in Duitsland. Haar droom was om soortgelijke activiteiten in Nederland op te zetten. Maar om die droom te realiseren, moest er eerst een stichting opgericht worden die verantwoordelijk zou zijn voor de financiering en organisatie van de zomerkampen. Daarom werd op 9 maart 2020 stichting Jong & Geliefd opgericht. Inmiddels zijn we ruime tijd verder en is er een enthousiast team dat zich vol passie inzet voor Jong & Geliefd.

Onze naam laat zien waar we voor staan en wat ons doel is: we zijn gepassioneerd voor onze jongere generatie en willen kinderen meegeven dat ze geliefd zijn!

Over ons

Jong & Geliefd is een christelijke non-profitorganisatie die zich inzet voor kinderen met een gedetineerde ouder.

Contact

info@jong-geliefd.nl

Symphoniesingel 64B
6218 AA Maastricht

KvK: 77585526
NL57 INGB 0009 431468
RSIN: 861055445