Hoe creëren wij een veilige sfeer voor deelnemers op het Avonturenkamp?

Wij vinden het belangrijk dat er tijdens het Avonturenkamp een veilige sfeer heerst. Om deze sfeer te creëren, hebben we een aantal richtlijnen en documenten opgesteld: een  aannamebeleidgedragscode  en meldcode. Daarnaast hebben we een  Vertrouwenscontactpersoon (VCP) en zal er tijdens het Avonturenkamp een grote groep vrijwilligers aanwezig zijn. Zie onze pagina meld- en gedragscodes voor meer informatie.


√ Wat is een aannamebeleid?

We selecteren onze vrijwilligers met zorg. Hiervoor hebben we een aannamebeleid opgesteld, waarin staat beschreven welke stappen we zetten in het proces van werving. Daarnaast staat er informatie in over wat we van vrijwilligers vragen, voordat we ze kunnen aannemen. Denk bijvoorbeeld aan een intakegesprek, een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) en een handtekening onder onze gedragscode.

√ Wat is de gedragscode?

De gedragscode is een document met richtlijnen voor de omgang en het contact tussen vrijwilligers en de (kwetsbare) deelnemers, en voor vrijwilligers onder elkaar. Tijdens de voorbereidingsweekenden zullen de vrijwilligers getraind en geïnformeerd worden over onze gedragscode.

√ Wat doet de Vertrouwenscontactpersoon (VCP)?

Jong & Geliefd heeft een Vertrouwenscontactpersoon (VCP) aangesteld. Deze persoon houdt zich bezig met de veiligheid binnen het team en tijdens onze activiteiten. Ook kijkt diegene naar hoe de veiligheid wettelijk gezien gewaarborgd kan worden. Onze deelnemers en vrijwilligers kunnen de VCP aanspreken wanneer zij grensoverschrijdend gedrag ervaren of hebben ervaren. Onze VCP is Meredith Siland en zij is bereikbaar via: meredithsiland@jong-geliefd.nl

√ Wat is de meldcode?

De meldcode is een document met richtlijnen voor het melden van eventuele vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling. Tijdens de voorbereidingsweekenden zullen de vrijwilligers getraind en geïnformeerd worden over onze meldcode.

√ Aantal vrijwilligers

Tijdens het Avonturenkamp zal er een grote groep vrijwilligers aanwezig zijn. Op deze manier is er altijd iemand in de buurt wanneer dat nodig is.

Over ons

Jong & Geliefd is een christelijke non-profitorganisatie die zich inzet voor kinderen met een gedetineerde ouder.

Contact

info@jong-geliefd.nl

Bogaardenstraat 43C
6211 SN Maastricht

KvK: 77585526NL57
INGB 0009 4314 68
RSIN: 861055445